Home

Welkom !
Wij zijn Pieter en Saskia, eigenaars en bewoners van Casa Los Eucaliptos, een oude finca op het platteland van Andalusië.

Op ruim dertig minuten van de Middellandse Zee biedt Casa Los Eucaliptos volop rust en ruimte. Het huis ligt zeer beschut in de plooi van een berg. De winters zijn hier zacht en met slechts een beetje zon is het hier al aangenaam, in de zomer waait er altijd wel een verkoelend briesje. De finca staat aan een eigen toegangsweg, er is amper verkeer langs het huis waardoor de privacy optimaal is. Een prima plek dus om te onthaasten ! In de tuin liggen diverse terrassen, het grote terras met het gemeenschappelijke zwembad waar zich ook een buitenkeuken met barbecue bevindt voor gasten van de B&B, en kleinere, zon- en schaduwrijk, zodat privacy voor een ieder gewaarborgd is. De boomgaard is een speelparadijs voor kinderen; hutten bouwen van bamboe, schommelen of glijden van het speeltoestel of een potje hockey op het kunstgrasveldje kan hier allemaal. In het seizoen kunnen er sinasappels, druiven en citroenen geplukt worden !

Op het hele terrein is er gratis Wifi.

Casa Los Eucaliptos bevindt zich in de uitgestrekte gemeente van het dorp Comares, een mooi wit bergdorpje met Arabische kenmerken, en op tien minuten van het schilderachtige witte dorpje Riogordo. In Riogordo vindt u alle voorzieningen, zoals winkels, cafés, restaurants en openbaar vervoer. Vanaf het vliegveld van Malaga is het huis in 50 minuten te bereiken. De steden Granada, Cordoba en Málaga zijn goed bereikbaar voor een bezoek van een dag, Sevilla is ruim 2 uur rijden. Andalusië is groot, ruim 2x zo groot als heel Nederland, maar de snelwegen zijn van uitstekende kwaliteit en verkeersdrukte is er eigenlijk niet. Plaatsen zoals Ronda, Antequera ( natuurpark El Torcal), Marbella, Nerja zijn allemaal in ongeveer een uurtje te bereiken, het heerlijke strand van Torre del Mar in een half uurtje. Het leven is hier nog simpel, de mensen leven van wat het land opbrengt, spreken vaak weinig anders dan Spaans maar zijn bijzonder hartelijk en gastvrij !